Drobečková navigace

Úvodní stránka > Obecní úřad > GDPR

GDPR - Informace o zpracování osobních údajů 

Správce údajů: Obec Žákovice

Kontakty na správce naleznete ZDE

 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci.

Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

 

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

Pavel Hradil - pavel.hradil@sms-sluzby.cz,  tel. +420 608 263 063 
Mgr. Kateřina Krejčí - ou.sobisky@cbox.cz,   tel. +420 608 830 222

K čemu je pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji

    čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni

    (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 

    odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE.

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu ou@zakovice.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

Záznam o činnostech zpracování - formát htm

 

Dotace ze SZIF 2012

V roce 2012 získala naše obec dotaci z SZIF z programu PRV na již v pořadí třetí úpravu návsi. Vývěska o této informaci je umístěna na návsi.

P7141017.JPG

Příspěvek Olomouckého kraje

Naše obec získala v roce 2013 příspěvek z Olomouckého kraje pro JSDH na kalové čerpadlo ve výši 50% nákladů - 15.000,-Kč. Kalové čerpadlo Sigma bylo pořízeno za 34.739,-Kč.

logo ol.kr..gif

POV Oloumouckého kraje 2012

Naše obec získala dotaci z POV Olomuckého kraje na realizaci projektu Výměna drátového rozhlasu za bezdrátový rozhlas

pov_r_komplet_2012.jpg

Ceník za výpis z Czech Pointu

Czech point
Cenik za sluzby Czech POINT.doc

Výpisy z Czech Pointu

Czech point
Co je potřeba k žádosti

21. 6. Alois

Zítra: Pavla

Přehrej si poslední hlášení obecního rozhlasu

zavolej na telefonní číslo:
723 489 495
a přehrej si poslední hlášení obecního rozhlasu

Výpůjčka obecního majetku

Výpůjčka obecniho majetku.pdf

 

Provozní řády dětského a sportovního hřiště


Provozní řád dětského hřiště v Žákovicích.doc

Provozní řád víceúčelového hříště

Provozní řád víceúčelového hřiště[1].docx

 

Návštěvnost stránek

110069
Žákovice