Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > ZMĚNY V JÍZDNÍCH ŘÁDECH OD 28. 1. 2018

ZMĚNY V JÍZDNÍCH ŘÁDECH OD 28. 1. 2018



ZMĚNY: zmeny_JR.pdf

 

 

Vážené paní starostky, vážení páni starostové,

 

obracím se na Vás s velkou prosbou o spolupráci při informování Vašich občanů o změnách v jízdních řádech, které proběhnou k 28. lednu 2018. Vzhledem k tomu, že změna v jízdních řádech se dotkla drtivé většiny obcí Olomouckého kraje, jsme nuceni rozeslat tento hromadný e-mail, abychom zabránili nedostatečné informovanosti právě těch občanů, kteří jsou bez přístupu k internetu nebo s ním třeba vůbec neumí. Chtěla bych Vás tímto poprosit o využití Vašich informačních kanálů k informování Vašich občanů o změnách v jízdních řádech. Rádi bychom využili Vašich možností např.:

  • vyvěsit jízdní řád na úřední desku,
  • vložit informaci na Vaše webové stránky,
  • popřípadě dle uvážení a možností vyhlásit rozhlasem

Vzhledem k tomu, že nejsme schopni připravit více než 300 jedinečných e-mailů s dotčenými linkami pouze pro Vaši obec, chtěli bychom Vás požádat o součinnost.

Všechny změnové jízdní řády naleznete během zítřejšího dne na stránkách www.kidsok.cz v sekci jízdní řády od 1. 1. 2018, kde bude záložka „Změny JŘ od 28. 1. 2018“. Na tyto stránky budeme také odkazovat ve všech informačních kanálech. Nicméně pro Vaši informovanost a možnost přípravy informací pro Vaše občany zasílám seznam veškerých změnových jízdních řádů ještě i přílohou tohoto mailu a taktéž všechna pdf jízdních řádů, které prošly změnou. Prosím Vás tímto o výběr právě těch linek, které se dotýkají Vaší obce. V případě, že si nebudete ve výjimečných případech vědět rady, můžete se na mě obrátit. Nasměrovala bych Vás, případně poradila.

 

V každém případě můžete čekat zpětnou vazbu na všechny obecní dopisy a maily, postupně se s Vámi buď já za Olomoucko, Prostějovsko, Přerovsko a Hranicko nebo kolega Ing. Martin Konečný za Šumpersko a Jesenicko spojíme. Nicméně Vás poprosím v kontextu dalších úprav, které budeme v jízdních řádech dělat (již v menším rozsahu než k 28. 1. 2018), abyste sledovali naše webové stránky. Naší snahou bude postupně řešit změny jízdních řádů ke spokojenosti Vás, cestujících i objednatele veřejné dopravy.

 

Koordinátor veřejné dopravy v Olomouckém kraji se v uplynulém roce dopustil několika zásadních chyb v konstrukci jízdních řádů i komunikaci. Spolu se stávajícími konstruktéry jízdních řádů jsme se snažili v limitovaném čase napravit chyby svých bývalých kolegů a nalézt řešení problémů dotýkajících se co největšího počtu cestujících veřejnou dopravou. Udělali jsme maximum, které bylo v limitovaný čas možné. Žádná z Vašich žádostí nezůstane bez odezvy, nicméně v některých oblastech, zejména na Hranicku, Prostějovsku a Přerovsku, je problémových míst tolik, že k některým jsme se sice dostali, ale museli je odložit, protože tak komplexní změny není možné během 14 dní stihnout. Naší snahou je provádět takové revize jízdních řádů, které nebudou na papíře jen dobře vypadat, ale budou mít zásadní pozitivní dopad na kvalitu obslužnosti. Toto si vyžaduje systematický a pečlivý přístup a také Vaše zapojení. V následujících týdnech se postupně budeme snažit vrátit ke kvalitě dopravní obslužnosti, která byla před 1. 1. 2018.

 

Přijměte, prosím, tímto mou omluvu jménem KIDSOK za komplikace, které Vám i Vašim občanům počátkem letošního roku vznikly. Pevně věřím, že se nám v dohledné době i za Vašeho přispění podaří opětovně zajistit kvalitní obslužnost obcí v IDSOK a získat spokojené cestující.

 

Děkuji za pochopení i spolupráci.

 

S pozdravem a přáním hezkého dne

 

 

Mgr. Lenka ZAJÍČKOVÁ, Ph.D.

Vedoucí oddělení

oddělení dispečerského řízení

tel:        +420 587 336 667

mob:    +420 777 748 274

e-mail: zajickova@kidsok.cz


Olomoucký kraj poskytl obci Žákovice v rámci Programu obnovy venkova Olomouckého kraje 2022 dotaci ve výši 50 000,-Kč na akci: „Příprava projektové dokumentace veřejného osvětlení v Žákovicích“.

Publicita_VO.jpg

Olomoucký kraj poskytl obci Žákovice v rámci Programu obnovy venkova Olomouckého kraje 2021 dotaci ve výši 185 710 Kč na akci: „Příprava projektové dokumentace multifunkčního domu v Žákovicích“.

PD KD.png

Olomoucký kraj poskytl obci Žákovice
v rámci Programu obnovy venkova Olomouckého kraje 2021 dotaci ve výši 228 811 Kč na akci: „Oprava místní komunikace k výletišti v obci Žákovice“.

KOMUNIKACE.png

Dotace z Programu obnovy venkova Olomouckého kraje 2019 ve výši 69 900 Kč na realizaci akce "Výměna výplní otvorů chaty na výletišti v Žákovicích"

Žákovice.pngDotace ze SZIF 2012

V roce 2012 získala naše obec dotaci z SZIF z programu PRV na již v pořadí třetí úpravu návsi. Vývěska o této informaci je umístěna na návsi.

P7141017.JPG

Příspěvek Olomouckého kraje

Naše obec získala v roce 2013 příspěvek z Olomouckého kraje pro JSDH na kalové čerpadlo ve výši 50% nákladů - 15.000,-Kč. Kalové čerpadlo Sigma bylo pořízeno za 34.739,-Kč.

logo ol.kr..gif

POV Oloumouckého kraje 2012

Naše obec získala dotaci z POV Olomuckého kraje na realizaci projektu Výměna drátového rozhlasu za bezdrátový rozhlas

pov_r_komplet_2012.jpg

Ceník za výpis z Czech Pointu

Czech point
Cenik za sluzby Czech POINT.doc

Výpisy z Czech Pointu

Czech point
Co je potřeba k žádosti

19. 3. Josef

Zítra: Světlana

 

Výpůjčka obecního majetku

VÝPŮJČKA OBECNÍHO MAJETKU.pdf

 

Provozní řády dětského a sportovního hřiště


Provozní řád dětského hřiště v Žákovicích.doc

Provozní řád víceúčelového hříště

Provozní řád víceúčelového hřiště[1].docx

 

Návštěvnost stránek

211946
Žákovice